al contingut a la navegació Informació de contacte

Informació important ABS Rural Sud

Us recordem que des de l'ABS Rural Sud ens informen que:

- S'ha dissenyat un pla d´acció en el que intentarem fer un màxim de consultes no presencials, sobre tot en aquesta població de major risc. Per això disposem d´eines com les videoconferències , la e-consulta dins de la Meva Salut, els e-mail i el telèfon i estem valorant com millorar l´atenció domiciliaria.

- Sabem que d´entrada no serà el 100 % els que faran ús de les noves tecnologies però amb suport de familiars propers hauríem d´intentar tenir el major nº de persones registrades.

Renovació de receptes:

S´eliminarà la utilització del paper. Les receptes dels tractaments crònics es renovaran automàticament abans que caduquin i només caldrà anar a la farmàcia a recollir els medicaments amb la Targeta d´Identificació Sanitaria (TIS). (S´hauria de signar si així ho indica el farmacèutic el consentiment informat 1 vegada).

Una altra opció serà descarregar la prescripció des de la Meva Salut. Si vol alguna recepta d´ús esporàdic podrà sol·licitar-la per la e-consulta, e-mail o telèfon del consultori del poble en l'horari establert. També continuarem amb la gestió de les caixes/bústies de sol·licitud de consultes.

ILT:

Els partes de baixa s´enviaran per correu electrònic o es demanaran per telèfon mentre duri aquesta situació desprès serà control presencial per avaluar la capacitat laboral.

Consultes:

Virtuals/ a distància: Es podran fer utilitzant la plataforma de la Meva salut enviant e-consultes que seran contestades. També es podran programar via telefònica per a realitzar videotrucades o  per telèfon.

Visites presencials: (No relacionades amb malalties respiratòries o amb febre) Sempre que no es pugui solucionar via telemàtica, es podrà programar directament en la pagina web de l ICS, telèfon 933268901 o al telèfon del consultori.(973136500)

Visites de símptomes respiratoris o febre ( Tos , febre ofec, pèrdua del olfacte ) es consultarà via telefònica al telèfon del consultori i se li explicarà les actuacions a fer.

Programació d’analítiques : Les demanades urgents pel metge, sortiran de la consulta amb dia i hora, les altres es programaran via e-consulta o via telefònica per la infermeria.

Ampliem el nostre BLOG: https://eapruralsudics.wordpress.com/ amb informacions útils que expliquen que fer per les gestions administratives  i sanitàries d´adults i de pediatria.

Pediatria:   En les visites dels nens també s´haurà de procurar fer el màxim de contactes via telemàtica. (La meva salut i e-consulta o via telefònica si no es usuari de TIC)

Abans d'anar a urgències és important tenir en compte el sentit comú. La major part de les malalties agudes en la infància es deuen a virus. Es curen soles! Si un nen té febre però no té altres símptomes importants, esperar 2-3 dies abans de consultar. Veuràs com t'estalvies moltes de les consultes. Uns mocs que no impedeixen jugar, menjar o dormir, deixa'ls estar. La tos que no li molesta per dormir, és un mecanisme de defensa. Gairebé segur que no cal eliminar-la.

Els motius consulta cita prèvia i e-consulta (especificats al blog i en el full annexe: Programació: via telefònica (per valoració prèvia amb pediatra/infermera) / via e-consulta (https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/econsulta/)

Com poden veure es molt recomanable tenir activada La Meva Salut i l'e-consulta

Al blog hi ha un tutorial pas a pas de com s´ha de fer per donar-se d´alta i fer e-consultes.

Comprenem que hi haurà pacients que no ho faran i seran també atesos amb les mateixes exigències de qualitat i calidesa però el futur va encaminat a l’ús de totes aquestes eines.

Fitxers adjunts

Document Actions